Пловдивските социалисти подкрепиха Георги Гергов срещу Нинова

Корнелия Нинова и Георги Гергов. Сн. БГНЕС

Пловдивските социалисти са подкрепили областния председател на партията Георги Гергов и предстои да приемат декларация, с която да изразят несъгласието си с оставката му като член на Изпълнителното бюро на БСП, подадена по настояване на лидера Корнелия Нинова. Тя поиска отстраняването на Гергов от тясното партийно ръководство, след като се разбра, че е бил посредник на частна среща на главния прокурор Сотир Цацаров с бизнесмена Сашо Дончев.

На заседанието, проведено в понеделник вечерта в Пловдив, са се събрали около 30 души- председателите на градската организация и на районните структури в Пловдив, председателите на всички общински организации в областта и членовете на Изпълнителното бюро, съобщиха местни медии.

Гергов обяснил, че че скандалът е активно мероприятие и той е употребен.

Красимир Трифонов, председател на БСП – Пловдив, коментира преди това, че
кризата, последвала посредническата роля на Гергов в срещата между главния прокурор и Сашо Дончев, ще бъде преодоляна с диалог. Трифонов заяви пред БНР, че решенията на пленума са били предпоставени още предния ден с изявлението на лидера Корнелия Нинова. "Няма да позволя на БСП като партия да се слага петно заради лични действия на нейни членове", заяви тя в петък. На последвалия в събота пленум Нинова поиска изключването на Гергов от Изпълнителното бюро и заяви, че ако това не стане, тя ще си тръгне с достойнство. До гласуване обаче не се стигна, тъй като в крайна сметка Георги Гергов сам си подаде оставката, но заплаши да разкрие компрометиращи факти за Нинова, както се опита да направи в последващите си несвързани изявления пред медиите.

Според Красимир Трифонов случилото се е в полза на "Да България" и на ГЕРБ. От друга страна то отклонява вниманието от други важни въпроси като урана във водата и цената на газа, смята той.

Било е взето решение областният съвет на БСП да гласува отворено писмо до Нинова, с което социалистите в Пловдив и региона ще заявят несъгласието си с оттеглянето на Гергов от ИБ на БСП.

Те ще искат среща с Нинова, за да я попитат какви са били мотивите ѝ да настоява за оставката на областния председател на БСП Георги Гергов.

Споделяне

Още по темата

Още от България