Полицията отново обискира дома на най-богатата жена в Европа Лилиан Бетанкур

Френската полиция обискира дома на най-богатата жена в Европа – съсобственичката на козметичния гигант "ЛОреал" Лилиан Бетанкур, съобщи АП. Обискът е направен във връзка с делото за укриване на доходи и незаконно финансиране на политически организации.

При обиска е бил иззет личният компютър на Бетанкур. Според АП следователите се интересуват от съдържанието на електронната поща на Бетанкур и по-точно от кореспонденцията ѝ с нейните финансови управители.

Повече подробности от проведения обиск не се съобщават.

Лилиан Бетанкур е заподозряна, че през 2007 г. незаконно е отделила 150 хил. долара за финансиране на предизборната програма на Никола Саркози. Случаят, в който се оказа замесен бившият министър на труда на Франция Ерик Верт, се превърна в голям политически скандал. През септември 2011 г. в дома на Бетанкур бе проведен обиск във връзка с разследването на това дело.

87-годишната Лилиан Бетанкур е считана за най-богатата жена в Европа и една от най-богатите в света. Списание "Форбс" оценява състоянието ѝ на 24 млрд. долара.

През септември миналата година дъщерята на Лилиан Бетанкур Франсоаз Бетанкур успя да постави майка си под опеката на семейството, защото страдала от алцхаймер. Дъщерята се опитваше цели три години да постави под запрещение майка си, като твърдеше, че обкръжението на Лилиан Бетанкур се възползва от парите и положението ѝ.

През февруари тази година Лилиан Бетанкур напусна съвета на директорите на ЛОреал.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?