Том Круз и Кейти Холмс се развеждат

Двойката не е виждана заедно от февруари

Холивудските звезди Том Круз и Кейти Холмс се развеждат след повече от пет години брак, съобщиха световните агенции в събота, цитирайки адвоката на актрисата, която е предприела първите стъпки за раздялата. Причините за подписаните от нея документи за развод са непреодолими различия, като Холмс иска попечителство над дъщеря им Сури, посочва Ройтерс.

Актьорът в момента е в Исландия за снимки на нов филм и новината го е изненадала. По думите на неговата говорителка, цитирана от списанието "Пийпъл”, Том Круз бил много тъжен от това решение и ще се съсредоточи върху възпитанието на трите си деца.

Това ще е третият развод за Круз, който вече има зад гърба си бракове с актрисите Никол Кидман и Мими Роджърс

По думите на представляващия интересите на Холмс адвокат Джонатан Улф, в момента най-важното за нея е благополучието на  Сури. Тя е единственото дете от брака на 33-годишната Кейти Холмс и Том Круз, който след няколко дни ще стане на 50 години. Актьорът има и две осиновени деца по време на брака му с австралийската актриса Никол Кидман. Круз имаше и тригодишна връзка с испанската актриса Пенелопе Крус, след раздялата с която започна да излиза с Кейти Холмс.

Двамата сключиха брак през ноември 2006 г. в Италия, в сциентоложка църква, чията религия изповядва Круз.

Двойката, която не е засичана заедно от февруари тази година, има общо богатство от около 275 млн. долара, но актьорите са сключили предбрачно споразумение, уреждащо въпросите при развод.

Том Круз е сред най-скъпо платените актьори на Холивуд. Познат е от филми като "Топ Гън”, "Рейнман”, "Роден на 4 юли”, "Джери Макгуайър”, поредицата "Мисията невъзможна” и др. Премиерата на последния филм с негово участие – "Рок завинаги”, бе наскоро.

Кейти Холмс стана популярна с участието си в тв драмата "Кръгът на Доусън”, в "Батман в началото” и "Не се страхувай от тъмнината”. Филмовата ѝ кариера обаче бе доста занемарена покрай семейния ѝ живот с Круз и отглеждането на дъщеря им Сури.  

Споделяне

Още от

Какво очаквате да свърши служебното правителство?