Станишев: Варна ще може да избере бъдещия премиер на България

Варна, 14 април. Станишев и Орешарски се разхождат сред народа. Сн. БГНЕС

Варна ще може да избере бъдещия премиер на България, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, който в неделя пристигна в града с лансирания от него да бъдещ министър -председател Пламен Орешарски.

 

Преди откриването на предизборната кампания на БСП във Фестивалния и конгресен център, двамата се разходиха по ларгото и входа на Морската градина.

 

Станишев определи като пълен цинизъм изказването на Бойко Борисов, че пенсионерите са изяли фискалния резерв. "Не може пенсионерите да са му виновни”, коментира той.

Всички знаем - пенсиите не се плащат от резерва, а от бюджета, посочи още бившият премиер.

Левицата има много ясно стратегия и пет водещи приоритета, заяви нейният лидер: разкриване на 250 000 работни места до края на следващия мандат; освобождаване на 1 милион българи с минимална работна заплата от данък върху доходите, така че 350 милиона лева да се върнат отново в хората; силна подкрепа на дребния и средния бизнес чрез спиране на рекета; индексиране на пенсиите, увеличаване на майчинските от 240 на 310 лева още от началото на 2014 и увеличаване на детските надбавки до 50 лева.

"Само две неща ще кажа - да нормализираме държавата си и да излезем от депресията, в която ни вкараха през последните 4 години", посочи водачът на червената листа Пламен Орешарски. Той обеща икономически растеж, макар и под желаните 5-6 % годишно.

Варна ще върне имиджа си на най-добрия град за живеене, който имаше докато бях финансов министър, добави Орешарски. Преди дни представител на едрия бизнес му казал: има само един печеливш лозунг и той е "Елате да правите бизнес в България и няма да ви го вземем".

Хората, с които Станишев и Орешарски се срещнаха по време на разходката си, им се оплакаха от ниски доходи, малки пенсии и заплати.

Споделяне

Още от Избори 2013

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?