След като не се яви отново по делото "Енимехмедов"

Бисеров обявен за общонационално издирване

На единия адрес го нямало от 20 дни, а на другия се оказала чешката резиденция

Бисеров обявен за общонационално издирване

Софийският градски съд (СГС) обяви Христо Бисеров за общодържавно издирване, след като

във бившият заместник-председател на Народното събрание и на ДПС отново не се яви като свидетел в процеса срещу нападателя на Ахмед Доган - Октай Енимехмедов. Това стана, въпреки че в края на ноември СГС нареди принудителното му довеждане.

На съдебното заседание във вторник стана ясно, че обвиненият за пране на пари и данъчни престъпления Христо Бисеров не е бил открит на нито един от двата му известни по делото адреси. На единия се оказала чешката резиденция, а на другия, на ул. "Омуртаг", Бисеров не се бил появявал от 20 дни.


Въпреки че е доста трудно откриваем, след като подаде оставка от политическите си постове, бившият зам.-председател на ДПС се е погрижил да представи пред съда уважителна причина за предишното си отсъствие, когато бе глобен с 500 лева.

Бисеров е изпратил до СГС молба да бъде отменена глобата му, тъй като по време на последното заседание по делото срещу Енимехмедов на 25 ноември е бил в болница. Съдът уважи молбата му и отмени глобата.


Малко по-късно във вторник СГС обяви Бисеров за национално издирване заради съмнения, че може да се укрива от разследващите. Той и доведеният му син Ивайло Главинков са обвиняеми за пране на пари по започнало наскоро друго производство.

Той е последният свидетел, който все още не е разпитван по делото "Енимехмедов" и след като даде показания, предстои съдът да изслуша вещите лица, изготвили експертизите по случая, и да даде ход на пледоариите.


Октай Енимехмедов нападна Доган с газов пистолет на 19 януари т.г. по време на националната конференция на ДПС в НДК, на която дотогавашният лидер на движението се оттегли от поста. Според обвинителния акт нападателят три пъти се е опитал да произведе изстрели с насочен от близко разстояние към главата на Доган газов пистолет.

Първоначално бургазлията бе обвинен в едро хулиганство и закана с убийство, но впоследствие квалификацията на обвинението му бе изменена в опит за убийство. Причина за това станаха резултатите от комплексна съдебно-медицинска и балистична експертиза, според които уврежданията от газово оръжие могат да доведат до смъртен изход, когато пистолетът се намира близо до слепоочието на човек.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?