След като не се яви отново по делото "Енимехмедов"

Бисеров обявен за общонационално издирване

На единия адрес го нямало от 20 дни, а на другия се оказала чешката резиденция

Бисеров обявен за общонационално издирване

Софийският градски съд (СГС) обяви Христо Бисеров за общодържавно издирване, след като

във бившият заместник-председател на Народното събрание и на ДПС отново не се яви като свидетел в процеса срещу нападателя на Ахмед Доган - Октай Енимехмедов. Това стана, въпреки че в края на ноември СГС нареди принудителното му довеждане.

На съдебното заседание във вторник стана ясно, че обвиненият за пране на пари и данъчни престъпления Христо Бисеров не е бил открит на нито един от двата му известни по делото адреси. На единия се оказала чешката резиденция, а на другия, на ул. "Омуртаг", Бисеров не се бил появявал от 20 дни.


Въпреки че е доста трудно откриваем, след като подаде оставка от политическите си постове, бившият зам.-председател на ДПС се е погрижил да представи пред съда уважителна причина за предишното си отсъствие, когато бе глобен с 500 лева.

Бисеров е изпратил до СГС молба да бъде отменена глобата му, тъй като по време на последното заседание по делото срещу Енимехмедов на 25 ноември е бил в болница. Съдът уважи молбата му и отмени глобата.


Малко по-късно във вторник СГС обяви Бисеров за национално издирване заради съмнения, че може да се укрива от разследващите. Той и доведеният му син Ивайло Главинков са обвиняеми за пране на пари по започнало наскоро друго производство.

Той е последният свидетел, който все още не е разпитван по делото "Енимехмедов" и след като даде показания, предстои съдът да изслуша вещите лица, изготвили експертизите по случая, и да даде ход на пледоариите.


Октай Енимехмедов нападна Доган с газов пистолет на 19 януари т.г. по време на националната конференция на ДПС в НДК, на която дотогавашният лидер на движението се оттегли от поста. Според обвинителния акт нападателят три пъти се е опитал да произведе изстрели с насочен от близко разстояние към главата на Доган газов пистолет.

Първоначално бургазлията бе обвинен в едро хулиганство и закана с убийство, но впоследствие квалификацията на обвинението му бе изменена в опит за убийство. Причина за това станаха резултатите от комплексна съдебно-медицинска и балистична експертиза, според които уврежданията от газово оръжие могат да доведат до смъртен изход, когато пистолетът се намира близо до слепоочието на човек.

Споделяне

Още по темата

Още от България