Борисов за доклада на ЕК: Те ще ни пишат слаба оценка! Айде, бе!

С мене вече много по-различно се говори в Брюксел, като ги питам: "Колега, колко тона кокаин сте задържали вие?"

Премиерът Бойко Борисов изригна гневно по повод очаквания за силно критичен доклад на Европейската комисия през юли. Според него България е най-добре от всички страни в ЕС в момента. В интервю пред вестник "Преса", публикувано на връх рождения му ден, той обясни в свой стил как България ще бъде похвалена от Брюксел, тъй като властите са си свършили работа.

"Хайде да видим за какво ще е критичен докладът? За това, че приехме най-силния закон за конфискация на имуществото, придобито по престъпен начин в Европа, ли (Закон за отнемане на незаконно придобито имущество-бел.ред.)? За това, че новият ВСС ще избира главния прокурор по възможно най-прозрачната процедура? За това, че задържахме най-търсените организатори на престъпни групи в света, не само тук? За това, че в изказванията си шефовете на Европол, на ЦРУ, на ФБР, на Сикрет сървиз, директорите на ДИА (ДЕА-бел.ред) ни поздравяват за битката с престъпността. Кой ще ми пише слаба оценка? Холандия ли ще ни напише слаба оценка, или кой? Кой е по-добре от България в момента? Те да си оправят фискалните дефицити", съветва европейските партньори Борисов.

Той съветва своите колеги премиери "да спрат да тичат да вземат пари и да задължават с това цяла Европа, с което вдигат цената на еврооблигациите".

"Те ще ни пишат слаба оценка! Айде, бе! За всичко, което е направено у нас, ние сме си заложили живота! С мене вече много по-различно се говори в Брюксел, като ги питам: "Колега, колко тона кокаин сте задържали вие? Колко тона хероин или синтетика. Да ви чуя! Ми, фа, сол, ла го знам и аз. Ни-кол-ко!", казва Борисов

В същото интервю министър-председателят отговаря и на слуховете за охладнелите му отношения с германския канцлер Ангела Меркел.

"На последната ни обща среща канцлерът, като ме видя от едната част на залата, дойде на другата да ме разцелува. Възможно най-добри отношения имаме с Германия и не случайно ЕК махна процедурата по свръхдефицит само на България и Германия. Ние с Меркел сме образец на финансова дисциплина. Много ги е яд мнозина за това. И аз съм убеден, че докладът ще бъде добър по простата причина, че ние си свършихме до този момент добре работата. И Брюксел го знае", обясни Борисов.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа