Разследването за незаконно подслушване в МВР зациклило заради смърт на експерт

Разследването за незаконно подслушване в МВР зациклило заради смърт на експерт

Разследването за незаконно подслушване на МВР зацикли заради внезапната смърт на експерт.

Професор Евгений Николов, шеф на Националната лаборатория по компютърна вирусология в БАН, загинал в катастрофа на 17 юли .  Инцидентът се случил само месец, след като прокуратурата повдигна обвинение на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за безконтролното подслушване.

Той е бил нает от прокуратурата да изследва специалния "Крайслер", който обикалял из София, докато по документи бил в гаража, съобщи вестник  ”Труд”.

Приживе проф. Николов единствен от българските специалисти е заявил категорично, че крайслерът е годен да подслушва и записва от разстояние и в него могат да се намерят доказателства за това.

”Смъртта му забави делото за автомобила на МВР. Ако не беше тя, вече щяхме да имаме експертиза, доказваща, че с него се е подслушвало", заявил източник на обвинението.

Зам.-председателят на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов е обвиняем за неупражнен контрол над използването на специални разузнавателни средства (СРС) в МВР.

Цветанов е обвинен и за възпрепятстване на разследване срещу бивш антимафиот - отказал да разпореди подслушване спрямо бившия директор на звеното на ГДБОП във Велико Търново Орлин Тодоров.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?