ТВ 7 заплаши “Булсатком” със съд

ТВ 7 заплаши “Булсатком” със съд

ТВ7 заплаши "Булсатком" със съд, заради “арогантното и пиратско поведение” на оператора, който продължава да излъчва незаконно телевизията. Това се казва в съобщение на ТВ7.

“TV7  и Super 7 спряха  сигнала, излъчван към “Булсатком” в полунощ на 12 януари. Въпреки това, операторът продължава да излъчва незаконно чрез ефирно разпространение ТВ7. За  арогантното и пиратско  поведение на "Булсатком" ще сезираме съответните органи и  ще си потърсим правата в съда”, се казва в съобщението на медията.

Спорът между доставчика и телевизиите от групите на бТВ и ТВ7 се разгоря в края на декември, след като от телевизиите поискаха по-висока отстъпка от абонаментната такса на "Булсатком" за разпространението на програмите им и обвиниха дружеството, че укрива от броя на абонатите, като така ги ощетява. Те поискаха и по-висок процент от цената за разпространението.

На 9 януари служители на икономическата полиция влязоха в ТВплюс, близък до "Булсатком" тв канал. Обискът на телевизията и разпитите на служителите бяха по съмнения за водене на двойно счетоводство и укриване на данъци, какъвто сигнал бил получен в МВР.

В петък тон в спора добави и Българската асоциация на кабелните и комуникационните оператори (БАККО). Досега организацията заемаше дистанцирана позиция, но сега в нейно съобщение се посочва, че "БАККО изразява безпокойство от разразилата се публична война между оператори и доставчици на съдържание с голямо влияние в обществото".

"Асоциацията иска ясна позиция на държавата, с която в защита на потребителите се възприема принципната теза, че телевизионните програми, които задължително ще се разпространяват в цифровия мултиплекс, трябва да са безплатни за алтернативните предприятия, опериращи електронни съобщителни мрежи - кабелни, сателитни, IPTV и т.н.", се казва още в съобщението.

На 11 януари “Булсатком” получи лиценз за предоставянето на мобилни услуги.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Колко време давате на новия парламент?